Reparaciosii Logo

Principalele probleme cu laptopurile Toshiba

Dacă ajungeți la service Toshiba cu laptopul vostru, evident că v-ați confruntat cu anumite probleme deja. Rulează greu sistemul de operare Windows, se oprește pe neașteptate sau nu se deschide, se blochează,etc. Situația se poate înrăutăți dacă nu apelați la ajutorul specialiștilor care vor ști cum să soluționeze problemele pe care le aveți cu laptopul Toshiba.

În cele ce urmează vom enumera câteva probleme la care va puteți aștepta atunci când aveți un laptop Toshiba și întâmpinați dificultăți în utilizare (e lent, se încălzește exagerat, îngheață ecranul, nu are viteză, etc). Aceste probleme se întâlnesc mai ales la Toshiba (Satellite, Portege, T-series, C-series, A-series, etc)cu sisteme de operare Microsoft Windows 7,8 sau 10 care pot porni (boot) normal. Dacă acest fapt nu se întâmplă, apelați imediat la un service Toshiba autorizat.

  1. Touchpad-ul sau mouse-ul extern se blochează pe ecran iar cursorul nu răspunde la mișcări. Mouse-ul îngheață.

Cum rezolvăm: Verificați dacă touchpad-ul este activ. Apăsăți Fn și F9 în același timp, sau pentru unele modele încercați F5. Acest shortcut este destinat activării sau dezactivarii touchpad-ului.Dacă nu funcționează, închideți laptopul, scoateți bateria și cablul de alimentare apoi reintroduceți bateria la loc și alimentați laptopul, ar trebui să funcționeze corect acum touchpad-ul.

  1. Supraîncălzirea

Dacă laptopul se supraîncălzește rapid și începe să emită sunete, va veți confruntă curând și cu închiderea să neașteptată. Posibil că radiatorul să conțînă mult praf și să nu mai fie în stare să răcească unitatea CPU. Dacă temperatura ambianta e foarte mare, este probabil cauza supraîncălzirii. Dacă rulați multe programe care necesită memoria laptopului ( Adobe Photoshop, programe de editare video și grafică) , sistemul consumă resurse și se încălzește mai rapid. O altă cauza a supraîncălzirii sunt jocurile video cu console externe conectate la laptop.

Cum rezolvăm : Curățați radiatorul, și dacă nu va pricepeți apelați cu încredere la un service Toshiba unde veți rezolva ușor problema. Veți fi sfătuiți probabil să va cumpărați un suport cu răcire și ventilare(cooler) pentru laptop Toshiba. Evitați rularea multor programe în același timp și nu folosiți un laptop cu performanțe obișnuite pentru jocuri video, sunt sisteme dedicate special pentru jocuri.

 

  1. Laptopul Toshiba se deschide greu.

Veți constată că se deschide lent, sistemul de operare necesită timp pentru lansare. Cauzele sunt multiple. Fie update-uri ale sistemului Windows, infecții malware sau prea multe programe de lansat la start-up.

Cum rezolvăm: Dezactivați multele programe care se deschid la start-up, eventual folosind CleanMy PC( din Autorun), rulați un antivirus contra atacurilor de tip malware și preveniți infecția. Eventual puteți cere service Toshiba să va instaleze un antivirus potrivit

  1. Laptopul Toshiba se conectează greu la internet

O conexiune lentă cu ajutorul browserelor diferite ( Chrome, Firefox, Opera) nu e ceva neobișnuit. Dacă viteză  internetului este satisfăcătoare și totuși laptopul încarcă greu și nu răspunde sau da mesaje de eroare, există alte explicații. Poate paginile pe care le încărcați folosesc Adware, cu multă publicitate care consumă resurse ale sistemului. Nu deschideți multe pagini simultan, încercați să țineți updatat versiunea de web browser.

Cum rezolvăm: Folosiți internet de mare viteză, verificați specificațiile tehnice și potențialul de memorie a laptopului înainte de a instala anumite programe, ștergeți periodic memoria cache

  1. Ecranul laptopului Toshiba îngheață ( freeze)

Fenomenul se constată periodic, îngheață ecranul și nu răspunde la comenzi, fie că e vorba de încărcarea unei pagini web sau pur și simplu ecranul se oprește în loc, necesitând să reporniti laptopul. Cauzele sunt și aici multiple, fie e vorba de supraîncălzire sau anumite drivere sunt de vină. Pot fi programe instalate care nu sunt actualizate sau specificațiile tehnice ale laptopului nu permit rularea anumitor update-uri.

Cum rezolvăm: Folosiți DriverBooster pentru a menține sistemul de operare și driverele la zi, verificați periodic updatarea tuturor programelor folosite. Dacă sistemul de operare Windows nu are ultima versiune instalată, e posibil să aveți dificultăți și trebuie să luați măsuri.

Un laptop care funcționează greoi și se oprește poate suportă prea multe dispozitive externe- imprimantă, camera video, card USB etc. Încercați să verificați starea memoriei RAM, dacă este aproape plină, acesta e motivul pentru care laptopul rulează lent.

Curățați periodic hard discul de programe pe care nu le utilizați frecvent și nu va sunt necesare, ștergeți din când în când fișiere din laptop și păstrați ceea ce va este de folos. Multe programe instalate inutil va consumă memorie și încetinesc funcționarea laptopului

Specialiștii de la service Toshiba va pot adaugă memorie RAM pentru a-l folosi mai eficient la editare video sau foto, va pot recomandă un SDD pentru a ridică performanțele laptopului dumneavoastră Toshiba

 

Concluzii

Este normal să întâmpinați uneori dificultăți în funcționarea laptopului Toshiba. Atunci când observați o funcționare defectuoasă care nu se remediază simplu, este momentul să duceți laptopul la service. Dacă încercați acasă o reparație, riscați să îl deteriorati mai rău și va fi mai costisitor și greu de reparat. La service Toshiba specialiștii sunt pregățiți să va ajute în remedierea acestor deficiențe care apar în timp.

 

Lasa un mesaj

Call Now Button