Reparaciosii Logo

[inset side=”right” title=”Service laptop – chat”] [yahoo-messenger-pingbox-mic-drepta-toate-paginile] [/yahoo-messenger-pingbox-mic-drepta-toate-paginile] [/inset]Virușii, durerea de cap a oricărui utilizator de laptop sau calculator. Ca și agenții infecțioși din cartea de anatomie, de care au fost inspirați, virușii din mediul IT se contactează de te miri unde și se răspândesc extrem de rapid. Virușii ajung în laptopul tau  în special de pe internet, însă se pot contacta cu ușurință și de pe un dispozitiv deja infectat, cum ar fi un CD sau un stick de date.

service laptop reparatii laptop servicii software devirusare

Devirusarea laptopului

Odată contactat, virusul nu este foarte gălăgios, deci nici nu vei ști la început de prezența lui, și se reproduce singur, ajungând să afecteze serios performanțele laptopului.

Virușii afectează software-ul laptopului atât la nivelul sistemului de operare, cât și la nivelul fișierelor. Cei mai frecvenți viruși sunt Caii Troieni (Trojan) sau Viermii (Worm). Virușii Trojan devin periculoși în momentul în care au fost activați. Virușii Worm nu afectează fișierele sau conținutul lor, însă se reproduc foarte rapid și ocupă o parte semnificativă din memoria calculatorului, făcându-l să meargă mult mai greu.

 

Cum știu dacă am calculatorul infectat de viruși și că trebuie să dau fuga la service-ul de laptop?

Metoda clasică de diagnosticare este instalarea unui program antivirus, care te va alerta în cazul în care există fișiere infectate. Cu toate acestea, unii viruși nu sunt detectați nici chiar de cele mai performante programe antivirus. Dacă îți sare în ochi că, în ultima vreme, laptopul tau se mișcă din ce în ce mai lent, dacă te-ai obișnuit ca mica busolă de lângă cursorul mouse-ului sa fie parte din wallpaper, dacă apar din ce în ce mai multe erori sau dacă programele care funcționau bine-mersi la început nu se mai deschid sau dau erori nejustificate, atunci e clar că este timpul pentru o devirusare.

Uneori, efectele infestării sunt numai supărătoare, riscul cel mai mare fiind să te enervezi la culme când închideți cel de-al cincilea mesaj de eroare, programele funcționând în pofida acestora. De foarte multe ori, însă, efectele ajung să fie grave.

Virușii pot ajunge să ocupe foarte mult spațiu de memorie – făcând un laptop performant să se miște cu aceeași rapiditate ca strămoșul lui de acum 10 ani – pot afecta sistemul de operare și pot chiar să șteargă date importante.

În cazul în care apar aceste probleme serioase, specialiștii din service-ul de laptopuri Clubul Repărăcioșilor îți recomandă să închideți imediat laptopul și să îl aduci cât mai repede la service pentru devirusare și, eventual, pentru salvare de date.

Link-uri recomandate

Lista preturi

Contactati-ne pentru rezolvarea rapida a problemei

Call Now Button